România oamenilor onești

20140116-181424.jpg

Cred că a venit timpul să dispară păpușarii din politică și că este momentul pentru un suflu proaspăt de reprezentare a cetățenilor din Constanța și din România.
Există oare alternativă la lipsa de implicare a guvernanților actuali? – vezi scandalurile din ultima perioadă. Politica de azi tinde să schimbe maxima “pâine si circ” în ” guvernare prin circ”. Măcar in Roma antică oamenii nu mureau de foame ca acum.

Vremea păpușarilor și a nepăsării a trecut. Nici cetățenii onești și nici europenii nu mai concep o așa mistificare a realității.
Există o nemulțumire față de toată clasa politică, asta nu este un secret, și numai printr-o selecție pe criterii de integritate a reprezentanților cetății din ambele spectre politice se poate depăși criza politică. Dar și prin implicarea oamenilor care plătesc taxe.

Ce cred oamenii ajunși prin diverse subterfugii în fruntea unor structuri de conducere din statul român ? Că sunt niste zei, de care nu se poate atinge nimeni si nimic !

Tăvălugul vieții, norocul sau pur si simplu anturajul a facut posibil ca unii să ajungă fără mari eforturi în varful structurilor de conducere ale statului. Și, ca un facut, toata lumea pare cuprinsă de amnezie.
Cu fiecare urcare spre o nouă promovare, pe aceasta piramidă a ipocriziei, apare exponențial creșterea aroganței și schimbarea atitudinii față de ceilalți pe care, deja îi consideră “inferiori”.

Numai așa se explica felul în care suntem tratați de cei ce ajung să ne reprezinte, trimiși acolo, din păcate, chiar de către noi …. noi, cei care, în speranța noastră de “mai bine”, credem de fiecare dată în tot ceea ce ni se promite, de către oameni care, nu-și doresc ulterior decât binele – pentru ei.

Cu toate acestea, există mereu și varinta oamenilor onești.

Mai e cineva aici care crede în reprezentanți ai societății formați din cei care au caracter și care vor să se implice în viața publică a țării ?
Prea mult zgomot în felul cum este condusă societatea româneasca! Hai să avem o societatea normală, bazată pe competențe și valori !

Numai prin implicare a electoratului tăcut se poate depăși cercul vicios în care se pare că mergem, aceasta buclă temporală ce ne trimite spre gaura neagră a lipsei de progres și de bunăstare.
Suntem sătui să alegem răul cel mic, vrem luptă pe proiecte, vrem dialog social real, vrem concurență reală și trasparență în achiziții, vrem simplitatea legilor și interacțiunea cu statul să fie minimală și fără umilințe.
Reforma dezvoltării României poate începe simplu: ne uităm în oglindă, vedem ce avem acum bun si rău și luăm decizii corecte atât pentru viitorul apropiat ( oameni, locuri de muncă, oranizare, muncă, puncte tari și puncte slabe), cât pentru viitor ( oportunități, infrastructuri, potențial ).
Depinde de noi să schimbăm percepția despre politică, de la ” populism “, ” ceartă “și politicienii care “iau”, către politicieni care ” oferă ” cunoștiintele lor economice și experiența lor de viață in favoarea semenilor, îmbunătățindu-le și ușurându-le viața.
Numai cei ce se adaptează la realitațile economice, inovând în același timp pot spera pentru viitor.
Vom găsi liderii care să nu piardă din vedere aceste aspecte?
Este o vorba românească : “cum îți așterni, așa dormi !”
România Trezește-te !

Catalin Mihai Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *