Atitudinea noastra produce efecte !

20131015-183146.jpg

Atitudinea noastră produce efecte ! Hai că se poate !

CNA a decis, marti 15.10.2013, să întrerupa campania publicitară TV pentru Roșia Montana.

Inițial, Eugenia Vodă, realizator de interviuri la TVR 1, a susținut că spoturile RMG sunt un “veritabil dezmat publicitar, generator de confuzie”, care trebuie oprit.
“Aceste reclame contravin dispozitiilor legale privind informarea corectă a publicului. Pâna și la reclamele unor medicamente care se eliberează fără rețetă, privitorul e avertizat obligatoriu: ‘Cititi cu atenție prospectul’. Pe când la reclamele asa-zisului ‘minerit modern’, nu! El e ‘BUN PENTRU ROMANIA’ se repetă în diverse feluri, pe mai toate canalele, în neștire, însotit de somația ‘Spune Da mineritului!’, ca intr-un fel de referendum privat, al unui stat in stat! Iar pe internet, de mii de ori, pe orice ai da click, orice ai cauta – un film, un autor, un bilet de avion, o reteta de bucatarie, orice, ți se infige în ochi, zbang!, ‘Spune Da mineritului!’… Într-un fel, e de înțeles: pe seceta asta, nici banii RMGC nu au miros. Și totuși, când e vorba de un subiect care a răvășit România, și care e încă în dezbatere națională, nu credeți ca ați putea găsi modalitatea legală de a stopa tot acest veritabil dezmăț publicitar, generator de confuzie?”, susține Eugenia Vodă.
Eugenia Vodă consideră că românii sunt induși în eroare de spoturile RMGC și nu sunt lăsați să vadă prospectul, care ar fi o ”tumoră pe fața României”.

Azi CNA a decis, în urma dezbaterilor interne, întreruperea campanie pentru mai multe abateri de la legea audiovizualului.

Părerea mea este că vorbim de o publicitate înșelătoare. Ni se vorbește de niște locuri de muncă de parcă obiectivul principal al RMGC acesta ar fi. Nu ni se spun riscurile investitiei, nu ni se spun riscurile de mediu.
Iată ca decizia de azi a CNA ne face să credem ca protestele nostre făcute cu cap au și efecte.

România trezește-te !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *