Studenție

Bobocii, cu emoție au pășit azi spre porțile universităților să descopere un alt univers. Așteptările lor sper să nu fie spulberate de pragmatismul integrării vieții de student. Urmează o prima parte de socializare, de acomodare cu profesorii, de acomodare cu locurile de cazare din cămine, apartamente închiriate sau mai stiu și eu ce rude indepartate sau gazde. Distracția din serile studentești sper să se împletească și cu minima curiozitate a studiului. Măcar în sesiune.
Este importantă mai ales pentru viitor exuberanța și prospețimea studenților de azi. De modul cum privesc ei lucrurile, va depinde filosofia de guvernare pentru următoarea generație cum zicea A. Lincoln.
Sper ca rezistența studenților în materie de propagandă și încolonare în dogmele actuale să funcționeze ca la fiecare generație… Protestul studențesc este forma prin care nu te supui orbește povețelor manipulatoare ale actualei generații de profesori.

Studiați istoria, dar acționați dragii mei pentru viitor, pentru voi, crezând în voi și in puterea voastră de adaptare și de creare a propriei realități.
Dragi profesori, și voi va trebui să va adaptați la noua generație de studenți.
Celor care nu vin prima oară la facultate le recomand să se implice în domeniul lor de interes, să aibe incredere in ei și să țintească peste plafoanele existente. Să regândească tot universul, dar să păstreze echilibrul. Să aibă timp pentru lucruri mici care fac viața frumoasă. Să nu irosească viața de student. Carpe Diem !

Catalin Anghel

20121002-013707.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *