Demisie Catalin Anghel de la Noua Republica

Demisie Cătălin Anghel

Numele meu este Cătălin Anghel și demisionez din funcția de Președinte al Partidului Noua Republică Filiala Constanța.
Fiind prima mea experiența politică, pot spune că am cunoscut aici o serie de oameni entuziaști, care deși nu au mai făcut politică au crezut că dacă doar se pun cu ideile lor curate în fața oamenilor, vor veni și rezultatele mult dorite.
Ei bine, nu este ușor să schimbi mentalități, dar și mai greu este să promovezi azi ideile simple si cinstite în interiorul structurilor de tip partid, mai ales când în spatele vorbelor frumoase se ascund oameni care, deși nu au nimic să spună, au pretenția că vorbesc frumos, desăvârșiți demagogi. Albă ca Zapada încă nu a venit, pentru că e ferecată de cele 7 partide existente, care o țin sechestrată în pădure.
Politica este o activitate care presupune responsabilitate și respectabilitate. Din păcate, astăzi, în România, trăim o realitate deloc îmbucurătoare și constatăm, cu tristețe, că nu există suficientă maturitate politică la multe din partidele prezente în piața publică. Evident, primul impuls este acela de a critica exclusiv acțiunea și activiștii de partid, oricare dintre ele, dar timpul petrecut în politică m-a făcut să înțeleg că trebuie să privim cu mult mai departe de viața de partid, spre implicarea societății într-un proiect de țară, neafiliat politic, la care sa adere, indiferent de culoare și doctrină, majoritatea partidelor din România.
Petru mine polica este un proiect de țară, iar politicienii sunt manageri de proiect. Atâta vreme cât criteriile de selecție nu sunt valoarea si implicarea, avem ceea ce vedem azi în tot spectrul politic.
Nu regret nici o clipă că am intrat în politică, fiindcă am făcut acest pas determinat de dorința de a pune în slujba comunității experiența de viață și puterea mea de muncă. NU REGRET ȘI NU RENUNȚ.
Paradoxal, politica mi-a arătat unde trebuie să lucrăm mult mai mult, unde există un grav dezechilibru, care influențează în sens negativ politica, segmentul din societatea noastră care suferă, dar chiar și așa nu se predă: Societatea Civilă, strigătul cu o mie de voci al interesului public. Acei oameni, cei mai mulți anonimi, care produc bunăstare, care produc inventică, cei care încă se mai încăpățânează să producă plusvaloare, fie că ea este formată din minți sclipitoare, unelte de înaltă performanță sau binecuvântate roade ale acestui pământ.
Nu abdic de la hotărârea de a lupta pentru o Românie sănătoasă. Doar refuz a mai fi membru într-un partid care are o altă traiectorie politică decât cea propusă inițial, nemaivorbind de oscilațiile poate inerente începutului și merg mai departe.
Mă voi implica în viața Cetății din perspectiva omului căruia îi pasă. Voi încerca să coagulez oameni din societatea civilă, fie că sunt tineri, care să dorească să învețe administrație publică, fie că sunt lideri pe domeniul lor de activitate, experți care vor să dăruiască experiența lor comunității. Împreună vom reveni cu noi proiecte care să aducă schimbarea pozitivă în România.
Avem nevoie de educație și, în acest spectru politic, nu putem lăsa proiectul de țară pe mâna unor Ageamii (cei care o conduc acum) sau a unor Oportuniști (cei care vor să o facă pe viitor).

Numele meu este Cătălin Anghel și sunt un om liber să lupt, să construiesc, să vreau, să constat și să critic, sunt un om liber să promovez idei și soluții care pot face din România casa bună și frumoasă din care nu mai vrem să fugim și în care să ne fie drag să locuim.
Există oameni care se hrănesc cu visele noastre furate. E timpul să ne construim visele și să luptăm pentru ele. Antreprenoriatul în politică începe prin a inova felul cum se face politică. De fapt, politica ar trebui sa însemne arta de guverna de către cei ce le pasă de oameni mai mult decât le pasă de buzunarul lor.
Invit pe cei ce mi-au alături să mă sprijine și mai departe, urmărindu-mă pe www.catalinanghel.com sau pe www.facebook.com/catalin.mihai.anghel
Romania trezește-te și implică-te !

Cătălin Anghel
25.02.2014

cropped-catalin-anghel.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *