Chișinău, cu dragoste

Am fost acum câteva zile la Chișinău…m-am simțit ca acasă… Vorbim aceeași limbă…avem aceleași obiceiuri. Mă tot gândesc de când am venit ce putem face ca să fim mai aproape unii de alții. Și primul lucru posibil îl văd in ‘a ști’ cât mai multe unii despre alții. Haideti să facem un efort să citim și presa de acolo, haideți să cerem operatorilor de cabluri sa introducă in pachetul obligatoriu din România și 2-3 canale din Republica Moldova.
La hotelul unde am stat acolo erau doar 2 programe din România … și acelea nu mergeau. Deci cereti dacă mergeți acolo sa introducă programe românești !
Ce mai putem face ? Să consumăm produse de acolo… Au un vin și un coniac excelent, dar și o fabrica de bomboane renumită … Cine nu a auzit de “Bucuria” ? Și câte lucruri nu or mai fi de știut …
Ca destinație turistică se poate promova ca un excelent loc de agroturism, sau vizite în cea mai mare cramă din Europa ( Mileștii Mici – intri cu mașina și mergi pe străzi cu nume frumose… )
Sau cine nu a auzit de Cricova ?
Cât am fost acolo a fost in vizita și José Manuel Barroso cu un mesaj clar de susținere a Republicii Moldova in UE…
Putem demara un program de susținere cu cărți din România donate școlilor și asociațiillor culturale de acolo. Se poate propune unificarea gramaticală acolo cu regulile din România … ( ei încă nu folosesc la școală ultimele reguli cu ‘â’ in interiorul cuvintelor, Etc )
Nu mai vorbesc de investițiile directe acolo. Oameni buni, deschideți firme sau filiale acolo… în 2 ani vor fi foarte profitabile !
Basarabia vorbește românește ! Basarabia este Ro _ _ _ _a !

Catalin Mihai ANGHEL

20121202-232259.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *