Ce se mai fură în România ?

Cel mai ușor și sigur mod să furi în România este pe acte.
Fie că vorbim de furtul pe factură, fie că vorbim de legi date cu dedicație pentru grupuri de interese (vezi legea minelor, a lobby-ului, legea amnistiei și grațierii, care face scăpați toți corupții, fie ultimele modificări ale Codului Penal sau aproape orice alta lege din ultima perioadă).
Așa se fură o țară, legal, de către o majoritate legitim constituită, dar abil manipulată de câțiva politicieni fără scrupule.
Se fură la oraș ( 60 % din angajații de la stat au această intenție – vezi blogul lui George Butunoiu), se fură la țară găina din curte, se fură startul la licitatiile la stat, se fură cu totul fondurile europene sau guvernamentale.
Uneori stai și te intrebi ce mai cauti tu printre atâția hoți … Acum parcă există o explicație pentru faptul o mare parte dintre cei ce nu vor să fure au plecat să muncească pe afară. Căci e greu să trăiești în țara ta cu ce râmane după ce au furat alții.
Urmează să ne fure apa. La pachet cu gazele de șist. Vedem cu toții ce manevre de culise se poartă în ultima perioadă pentru aceste ultime resurse. Aurul e ca și dat. Aerul va fi o țintă de final…
Ce este mai grav este că de fapt ne fură viitorul nostru și al copiilor noștri. Aici este momentul în care noi nu mai acceptăm să fim furați. Pentru că ne furăm singuri căciula dacă așteptăm ca lucrurile să se schimbe de la sine.
România trezeste-te !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *