Cred într-un stat puternic şi suplu bazat pe decizii transparente şi coerente, condus de o clasă politică echilibrată şi care colaborează pe proiecte naţionale și regionale care să imbunătăţească viaţa cetăţenilor. Cred că putem schimba părerea despre politica românească de pănă acum – bazată în general pe interese personale si discursuri politicianiste, neacoperite de fapte. Cred că putem ieşi din amorţirea discursului de lemn populist şi cred că putem câstiga o parte însemnată din populația care nu se regaseşte acum reprezentată de partide.
Pornind de la premiza că „Votul este mai puternic decat glontul” (Abraham Lincoln), cred că în România se poate discuta în afara de „puterea majorităţii”, şi despre „caracter”.
Se poate face civism de calitate, în care ştim că ne putem baza şi pe oameni cu caracter, posibili viitori oameni de stat – care pun mai presus de interese imediate și personale, interesele de grup ale neamului din care fac parte.
Cred în valorile proprietății și ale economiei de piaţă, cred că prosperitatea trebuie să oglindească munca şi mai cred că atunci când ai coloană vertebrală – zidesti pe temelii solide.
Civismul este o forma de lupta pentru binele societăţii în care muncim, respirăm şi ne creştem copiii. Este important ca să putem povesti cu mândrie urmaşilor noştri ce am lasat noi pentru generaţiile care vin.
Dacă te uiţi la realitatea politică actuală, vezi că este loc pentru un suflu nou, avem un rezervor de oameni care să se remarce prin promovarea meritocraţiei și a libertații de decizie într-un cadru legislativ suplu și contruit pentru cetăţean. Este loc pentru antreprenoriat şi cred că suntem o naţiune formată din cetăţeni, nu doar contribuabili sau consumatori. Îmi doresc o piaţă liberă şi concurenţă reală – aducătoare de progres.
Se poate dezvolta societatea prin folosirea unui potenţial de creaţie nefolosit încă…avem resurse să ne dezvoltăm fiindca suntem o națiune puternică şi care se adaptează. Cred că abuzurile nu aduc progres şi mai cred că trebuie să existe o corelaţie între drepturi și obligații. Cred în alegeri libere nefraudate şi cred că depinde de noi să ne fie mai bine…din ce in ce mai bine.
E un deziderat să colaborăm mai bine societatea civilă – instituțiile statului – cetățeni, să luam pulsul cetăţenilor şi să construim o alternativă credibilă la actuala clasa politică actuală. Cred în respectarea statului de drept și a voinței cetățenilor și ale comunităţii.
Odata cu accesul la informație si tehnologie, oamenii se pot implica acum în jurul unui proiect prin care este uşor să faci pasul şi să participi cu energie si entuziasm. Doar trebuie să vină, să propună proiecte şi să le îndeplinim împreună. Putem începe cu oameni de calitate care îşi doresc, pot și fac chiar acum lucruri de valoare în comunitate.
Comunicarea, participarea la viaţa socio-economică, înţelegerea naturii comuniăţii, înţelegerea îndatoririlor, a responsabilităţii şi a drepturilor cetaţenilor sunt competenţe sociale și cetățenesti pe care le putem implementa alături de o echipă în care invit oamenii să se alăture .
Obiectivele pe termen scurt: alternativa la politicienii actuali, atragerea de resurse locale care să sprijine iniţiativele civice, redarea încrederii românilor în reimprospătarea clasei politice cu oameni de calitate.
Obiective pe termen mediu: propuneri de legi care să simplifice interacţiunea cetățean – stat, alegerii corecte, simplificarea si transparentizarea achizițiilor publice, simplificare legilor, aplicarea legilor în mod nediscrinatoriu – nimeni nu este mai presus de lege,
Obiective pe termen lung: îmbunătăţirea nivelui de trai, încrederea în statul român care apără pe cetăţenii români în cadrul UE, mândria de a trăi în România Europeană.
Cred că dezvoltarea României şi implicarea cetăţenilor sunt strâns legate de modul cum vom reuşi să comunicăm aceste gânduri către oameni şi de felul în care voi găsi susţinere în acest demers.
Hai că se poate !